Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 1/2 12 SonSon
12 sonuçtan 1 ile 10 arası
Şu an Güneş Santrali Kurmak kategorisindeki 2018 GES yatırımları için geçmi kalkdık? isimli konuyu okuyorsunuz.
  1. #1
    cemm8 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.01.2018
    Mesajlar
    4
    Konular
    2
    Ettiği Teşekkür
    0
    1 mesaja 2 teşekkür aldı

    Arrow 2018 GES yatırımları için geçmi kalkdık?

    Merhabalar 2017 de bitirilen projeleri inceliyorum.Zamanında bitirmek için bir çok yatırımcı envai çeşit paneller kullanarak projelerini bitirmiş.Şu anda ise satılığa çıkarmışlar.Her ne hikmetse??????Ben bireysel küçük bir yatırımcıyım.İrtibata geçtiğim insanların çoğu bu ve bunun gibi problemleri saklayıp oldu bittiye getirmeye çalışıyor.Burda da devreye danışmanlık firmaları giriyor ama onların durumu içler acısı kime güvenipte hem ülkemiz hemde yarınlarımız için nasıl yatırım yapabiliriz?T
    Admin, bgm2014, AkikTaşı ve 1 diğerleri bunu beğendiler..


  2. 2 kişi cemm8 üyemize teşekkür etti:

  3. #2
    AkikTaşı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07.01.2018
    Mesajlar
    11
    Konular
    3
    Ettiği Teşekkür
    74
    1 mesaja 1 teşekkür aldı

    Cevap: 2018 GES yatırımları için geçmi kalkdık?

    Aynen size katılıyorum. Bazı firmalar, eski güneş panellerinin etiketlerinde oynama yaparak yeniymiş gibi satıyorlar. Devletin bu duruma bir çözüm getirmesi şart.

    - - - Updated - - -

    Ayrıca, devlet artık küçük yatırımcıyı istemiyor. Lisanssız üretim için birçok mevzuat değişikliği oldu ve olmaya da devam ediyor. Bundan sonra daha çok büyük yatırımcıyı ve/veya kendinden olanlarla ilerleyecek gibi görünüyor.
    Admin, bgm2014 ve akmühendislik bunu beğendiler.

  4. #3
    Admin Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.01.2017
    Yer
    Ankara
    Mesajlar
    54
    Konular
    24
    Ettiği Teşekkür
    14
    34 mesaja 36 teşekkür aldı

    Cevap: 2018 GES yatırımları için geçmi kalkdık?

    Maalesef biraz geç kaldık. Yeni çıkan yasal düzenlemeler ile küçük yatırımcının bu alanda yatırım yapması artık imkansız bir hale gelecek gibi görünüyor.
    bgm2014, AkikTaşı ve akmühendislik bunu beğendiler.

  5. Admin üyemize teşekkür edenler:

  6. #4
    cemm8 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.01.2018
    Mesajlar
    4
    Konular
    2
    Ettiği Teşekkür
    0
    1 mesaja 2 teşekkür aldı

    Cevap: 2018 GES yatırımları için geçmi kalkdık?

    bu işin ucundan başından tutabileceğimiz bir tarafı yokmu?1.5 milyon dolar dehşet bir para ama yatırım yapmaya değermi?piyasada bilgili olduğunu enerji bakanlığında tanıdığı olduğunu söyleyen o kadar çok akbaba var ki.ve diğer bir sıkıntı ise büyükler bizim gibi ufak yatırımcıları boğarmı acaba?
    Admin, bgm2014, AkikTaşı ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  7. #5
    Admin Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.01.2017
    Yer
    Ankara
    Mesajlar
    54
    Konular
    24
    Ettiği Teşekkür
    14
    34 mesaja 36 teşekkür aldı

    Cevap: 2018 GES yatırımları için geçmi kalkdık?

    Alıntı cemm8 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu işin ucundan başından tutabileceğimiz bir tarafı yokmu?1.5 milyon dolar dehşet bir para ama yatırım yapmaya değermi?piyasada bilgili olduğunu enerji bakanlığında tanıdığı olduğunu söyleyen o kadar çok akbaba var ki.ve diğer bir sıkıntı ise büyükler bizim gibi ufak yatırımcıları boğarmı acaba?
    Cem bey, yatırım yapmak için güneş enerjisi gerçekten çok kazançlı bir iş. Yatırım yapmaya hala değer. Ancak, lisanssız üretim ile ilgili yasal mevzuatları çok iyi okumanız ve anlamanız gerekiyor. Ayrıca, sağlam bir fizibilite çalışması yapmalısınız. Tüm bunlar yapıldığı taktirde, neden olmasın. Eğer yapacağınız yatırımın amortisman süresi 10 yılı aşıyorsa, yapmanızı tavsiye etmem.
    bgm2014, AkikTaşı ve akmühendislik bunu beğendiler.

  8. Admin üyemize teşekkür edenler:

  9. #6
    b.a.a. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03.03.2018
    Mesajlar
    1
    Konular
    0
    Ettiği Teşekkür
    0
    0 mesaja 0 teşekkür aldı

    Cevap: 2018 GES yatırımları için geçmi kalkdık?

    Alıntı Admin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maalesef biraz geç kaldık. Yeni çıkan yasal düzenlemeler ile küçük yatırımcının bu alanda yatırım yapması artık imkansız bir hale gelecek gibi görünüyor.
    Merhabalar ne tür düzenlemeler engel teşkil ediyor acaba? Bu alanda bilgi sahibi olmaya çalışıyorumda
    Admin ve VOLKİ bunu beğendiler.

  10. #7
    Skorpiyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25.04.2018
    Mesajlar
    1
    Konular
    0
    Ettiği Teşekkür
    0
    0 mesaja 0 teşekkür aldı

    Cevap: 2018 GES yatırımları için geçmi kalkdık?

    Alıntı b.a.a. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar ne tür düzenlemeler engel teşkil ediyor acaba? Bu alanda bilgi sahibi olmaya çalışıyorumda
    Evet ne tür engellerimiz var acaba ? Bende 100 kW'lık küçük bir GES düşünüyorum.
    Admin bunu beğendi.

  11. #8
    Admin Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.01.2017
    Yer
    Ankara
    Mesajlar
    54
    Konular
    24
    Ettiği Teşekkür
    14
    34 mesaja 36 teşekkür aldı

    Cevap: 2018 GES yatırımları için geçmi kalkdık?

    Alıntı Skorpiyon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet ne tür engellerimiz var acaba ? Bende 100 kW'lık küçük bir GES düşünüyorum.
    Bürokrasi inanılmaz zorlaştı;

    - Önceden 50 TL'lik elektrik faturası ile 1 MW'lık GES kurulabiliyordu. Ama şuanda tükettiğin enerjinin en fazla 30 katı büyüklüğünde GES kurabiliyorsunuz.

    - İmar zorunluluğu geldi. İmarsız araziye imar almak da maalesef çok uzun ve masraflı oluyor. Örneğin; sadece imar çalışmasını büyükşehir belediye meclisine sunmak için 26-27.000 TL harç parası veriyorsunuz. Ayrıca, büyükşehir belediye meclisinden karar olumlu çıkınca, bir de ilçe belediye meclisi için başvuru, 1000'lik harita ve harç bedelleri yatırıyorsunuz.

    - Liste uzayıp gidiyor...

    Eğer belli mevkilerde adamın varsa, işini çok hızlı çözersin.

    Benim güneş santralim biteli 6 ay oldu, ama hala bürokrasi ile uğraşıyorum (aylık 50.000 TL havaya uçuyor).

    Bu konularda hayırlısı demekten sıkıldık ama yine de isyan etmek istemiyoruz; hayırlısı olsun inşallah .

  12. #9
    umut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17.06.2018
    Yaş
    38
    Mesajlar
    2
    Konular
    0
    Ettiği Teşekkür
    1
    0 mesaja 0 teşekkür aldı

    Cevap: 2018 GES yatırımları için geçmi kalkdık?

    Öncelikle hayırlı bayramlar diliyorum.şahsıma ait bir tarlam var. Bende GES projesi yapmayı düşünüyorum yada düşünüyordum mu desem bende emin değilim açıkçası bu işe nasıl başlanır ile ilgili sitedeki bilgileri okuduğumda baya heveslenmiştim ama akabinden öğrendiğim yeni yönetmelik ve sizin durumunuz insan düşünmek bile istemiyor. santraliniz altı aydır bitmişken hala beklemenizi gerektirecek prosödür nedir acaba? özel değilse eyer.. sonuç itabariyle hayırlısı olur inşallah.
    Admin bunu beğendi.

  13. #10
    Admin Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.01.2017
    Yer
    Ankara
    Mesajlar
    54
    Konular
    24
    Ettiği Teşekkür
    14
    34 mesaja 36 teşekkür aldı

    Cevap: 2018 GES yatırımları için geçmi kalkdık?

    Alıntı umut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle hayırlı bayramlar diliyorum.şahsıma ait bir tarlam var. Bende GES projesi yapmayı düşünüyorum yada düşünüyordum mu desem bende emin değilim açıkçası bu işe nasıl başlanır ile ilgili sitedeki bilgileri okuduğumda baya heveslenmiştim ama akabinden öğrendiğim yeni yönetmelik ve sizin durumunuz insan düşünmek bile istemiyor. santraliniz altı aydır bitmişken hala beklemenizi gerektirecek prosödür nedir acaba? özel değilse eyer.. sonuç itabariyle hayırlısı olur inşallah.
    Açık konuşmak gerekirse bizde birazda şanssızlık var. İşi bilmeyen ve alakasız insanlar bize denk geliyor.

    Örneğin; ges santralimizin enh (enerji nakil hattı) için ön kabul başkent edaş tarafından yapıldı. Akabinde enh için geçici kabul başvuru dosyasını hazırlayıp bedaş’a verdim. Tam 1 hafta bekledim ses soluk çıkmadı. İlgili mühendisi aradım ve bana dediği; “ sizin dosyaya bakamadım, çünkü bu hafta hakedişler vardı” dedi.

    eyvallah dedik. Ertesi hafta yine ses yok ve tekrar aradım; “ dosya masasa bekliyor hiç bakamadım” dedi. Sürekli sahaya gidiyormuşşş.

    Daha geçici kabule bile başlamak için bizi 4 hafta salladı. Bunu yapan sabancı.

    Eğer enh geçici kabul aşamasına geçebilirsek, enh için geçici kabul yapılacak. Ardından ges sahasının geçici kabulu başlayacak.

    Biz bugüne kadar 100 milyon TL’nin üzerinde elektrik işi yaptık ve geçici kabullerinin 1 ayı geçtiğini bilmem.

    Bilmiyorum neden böyle yapıyorlar ama güneşin en verimli olduğu şu günlerden faydalanamıyoruz...

    C8946123-F520-4817-8CC2-79A1A1488D1C.jpg

  14. Admin üyemize teşekkür edenler:

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0